Відбулася Перша зимова ІТ-школа DES 2020 (Data Engineering and Security)

15.11.2020 | 11:51

З 20.01.2020 по 31.01.2020  у Львівському університеті відбулася перша зимова школа DES 2020 Data Engineering and Security для студентів українських університетів. Навчання в школі було спрямовано на поглиблене вивчення основ Data Science, Software Engineering, Cyber Security та базувалося на матеріалах, що наповнюють аналогічні інноваційні програми, відкриті у Львівському національному університеті імені Івана Франка у 2019 році спільно з Львівським ІТ-кластером.

Тематика школи включала 4 блоки:

  1. SoftSkills (командна робота, презентаційні навички, Scrum, GitHub, професійна англійська, апаратні засоби ІТ);
  2. Software Engineering (програмування на Python, програмування на JS, користувацькі інтерфейси, мобільна розробка);
  3. Наука про дані (вибрані розділи математичної статистики, інженерія даних, аналіз даних, аналітика даних, хмарні сервіси та технології, розподілені бази даних, блокчейн, високопродуктивні обчислення, CUDA, машинне навчання, глибоке навчання, оптимізаційні задачі, АІ);
  4. Безпека даних (організація безпеки корпорацій, основи безпеки даних, безпека хмарних технологій, кодування та автомати, шифрування та криптографія).

Під час проведення Школи учасники у командах працювали над інноваційними проектами під керівництвом менторів з провідних ІТ компаній Львова. А на закінчення  школи проведено конкурс проектів у якому одне з призових місць вибороли студенти спеціалізації “Статистичний аналіз даних”.

video-DES-2020