Аспірантка механіко-математичного факультету Наталія Яджак – призер міжнародного конкурсу UKRAINET PhD Thesis Presentation Contest 2021

24.09.2021 | 14:08

Аспірантка кафедри механіки механіко-математичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Наталія Яджак виборола друге місце у фіналі міжнародного конкурсу презентацій дисертаційних робіт UKRAINET 2021 у Берліні, Німеччина, представивши своє дисертаційне дослідження «Розроблення моделей росту коротких тріщин у металевих матеріалах за тривалих навантажень та експлуатаційних середовищ».

Конкурс відбувся 16-17 вересня у Вільному університеті Берліну в рамках конференції «Дні України в Берліні та Бранденбурзі: поглиблення українсько-німецької співпраці та побудова міцнішої Європи разом», присвяченій 30-тій річниці незалежності України та 70-тій річниці створення Інституту східно-європейських студій Вільного університету Берліна.

Конкурс проводиться Німецько-українським академічним товариством вп’яте та призначений для аспірантів українського походження, які проводять дослідження за кордоном, та іноземних аспірантів, що досліджують пов’язані з Україною питання, або ж співпрацюють з українськими вченими. Цьогоріч у конкурсі взяли участь аспіранти з Німеччини, Угорщини, Великобританії та України, причому Львівський національний університет був представлений вперше.

Наталія Яджак навчається за програмою спільного наукового керівництва (doctorate en cotutelle) у Львівському національному університеті імені Івана Франка та Університеті Клермон Овернь у Франції під керівництвом проф. Олександра Андрейківа та проф. Юрі Лапусти за підтримки Стипендії Уряду Франції.

На фото: Переможці та члени журі UKRAINET PhD Contest (зліва направо): проф. Ольга Гаращук, Ксенія Кравченко, Наталія Яджак, Павло Бурдяк, проф. Матіас Еппле, проф. Теохаріс Ґріґоріадіс, д-р. Олеся Лазаренко © CEDIS/ FU Berlin

Посилання на офіційну сторінку конкурсуhttps://ukrainet.eu/phd-contest/